CO2 footprint

De CO2 footprint is de hoeveelheid CO2-uitstoot die een bedrijf genereert als gevolg van bedrijfsactiviteiten. Het gaat onder andere om de bijdrage van energieverbruik, waterverbruik, verbruik van materialen, productie van afval, en vervoer. Met behulp van de CO2 footprint kun je zien waar je staat op de CO2 prestatieladder.

Milieubarometer

Eco-Math maakt voor het bepalen van de CO2 footprint gebruik van de Milieubarometer, ontwikkeld door Stichting Stimular. De Milieubarometer is een tool die de milieubelasting van het bedrijf inzichtelijk maakt.

Eco-Math is gecertificeerd Milieubarometerbedrijf:

Contact

Ben je geïnteresseerd in de CO2 footprint van jouw bedrijf of wil je weten waar je staat op de CO2 prestatieladder, dan kun je mailen naar mail@eco-math.nl of een bericht sturen via het contactformulier.

Voorbeeld CO2 footprint

Om te laten zien hoe de CO2 footprint er uit ziet, heeft Eco-Math de footprint van AccountAble Registeraccountants bepaald:

Ter vergelijking hieronder een overzicht van de mondiale CO2-uitstoot in 2020:

De CO2-uitstoot van AccountAble per medewerker (fte) is ongeveer 4 ton. Daar moet de CO2-uitstoot in de privé situatie bij worden opgeteld om een vergelijking met de tabel te kunnen maken. Ook moet rekening worden gehouden met een verlaagde CO2-uitstoot in 2020 ten gevolge van de Covid-19 pandemie.

Scroll naar boven

Hoi daar! Ik wilde je even laten weten dat deze website geen cookies gebruikt. Je hoeft je geen zorgen te maken dat jouw persoonlijke gegevens worden bijgehouden.