Blogbericht

Door Diana Metzelaar / 3 juni 2023

Duurzaamheidsverslag en ESG

CO2 footprint van Eco-Math

In 2019 is onder leiding van Eurocommissaris Frans Timmermans de EU Green Deal aangenomen. De EU Green Deal heeft als doelstelling om Europa in 2050 het eerste klimaatneutrale continent te laten zijn. Het EU actieprogramma Fit for 55 zorgt voor een tussenstap: het terugbrengen van de CO2-uitstoot in Europa in 2030 met 55 procent ten opzichte van het niveau in 1990.

Eco-Math wil door haar werkzaamheden en werkwijze graag bijdragen aan een duurzame wereld. Met behulp van de Milieubarometer heeft Eco-Math haar CO2-footprint in de periode 2018-2022 bepaald. De Milieubarometer is eenvoudig in het gebruik en geeft in een duidelijke grafiek de verdeling van de milieubelasting en de CO2-uitstoot van de verschillende bedrijfsactiviteiten weer.

Eco-Math werkt volledig digitaal waardoor er geen papier verbruikt wordt, en Eco-Math produceert geen bedrijfsafval. Toch heeft Eco-Math activiteiten die duurzamer kunnen. Vooral de zakelijke kilometers zouden een stuk verminderd kunnen worden. Ook is zichtbaar dat de lockdowns tijdens de pandemie voor vermindering van de CO2-uitstoot van Eco-Math hebben gezorgd: in 2020 zelfs een halvering ten opzichte van 2019 en in 2021 bijna een kwart vermindering.

Eco-Math heeft haar CO2-uitstoot in de periode 2018-2021 gecompenseerd door CO2-credits te kopen bij Trees for all. Zij planten bossen in Nederland en het buitenland met als doel een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezondere leefomstandigheden. Ondanks CO2-credits is het natuurlijk nog steeds noodzakelijk om zo snel mogelijk klimaatneutraal te worden door daadwerkelijk de CO2-footprint te reduceren. Daar gaan we ons best voor doen!

Scroll naar boven

Hoi daar! Ik wilde je even laten weten dat deze website geen cookies gebruikt. Je hoeft je geen zorgen te maken dat jouw persoonlijke gegevens worden bijgehouden.